Intimne vlažne maramice

Nakon puberteta, briga o intimnom području malo je složenija od samo upotrebe sapuna i vode.

Stoga je odlična ideja imati ispravnu rutinu intimne njege kako bi intimno područje bilo čisto i higijensko. To znači da, bez obzira što ti život donosi, možeš biti sigurna u svoju svježinu i udobnost.

Kako bi ti olakšali život, razvijeni su neki odlični proizvodi koji ti pomažu u stvaranju rutine njege intimnog područja, ovisno o tvojim pojedinačnim potrebama. Navodimo ih nekoliko koje ćeš možda htjeti dodati na svoj popis za provjeru za intimnu njegu:

Sredstva za intimno pranje

Važno je prati intimno područje proizvodima koji su blagi prema njemu kako se ne bi poremetila osjetljiva pH ravnoteža vagine – često se radi parfimiranim sapunima i pjenušavim kupkama. Sredstva za intimno pranje ono su što je potrebno. Neka sredstva za intimno pranje osobito su dobra za sprječavanje neugodnog mirisa, dok smiruju upaljenu kožu ili je hidratiziraju. Sredstva za intimno pranje postoje u gelovima, kremama ili pjenama, ovisno o tvom izboru.

Intimne vlažne maramice

Intimne vlažne maramice osvježavaju intimno područje pa se možeš osjećati udobnije nakon odlaska u kupaonicu. Osobito su dobra kada imaš menstruaciju jer odmah osvježavaju cijelo područje. Isto tako su idealna ako provodiš duže vrijeme izvan kuće – primjerice, ako redovito odlaziš na festivale ili puno poslovno putuješ.

Dnevni ulošci

Upotreba dnevnih uložaka svaki dan znači da je odjeća zaštićena od bilo kakvog iscjetka zbog čega ćeš se osjećati čisto i sigurno.

Velik asortiman raspoloživih proizvoda za intimnu njegu znači da ima za svakoga ponešto.

Ako si sportski tip, treba ti sredstvo za intimno pranje koje se može nositi sa znojem u intimnom području, sprječavati skupljanje bakterija i infekciju. Ako vodiš užurban život, intimne vlažne maramice mogu biti korisne za održavanje intimnog područja svježim kada si u javnom toaletu i dijele te sati od sljedećeg tuširanja.

Ako se približavaš menopauzi, sredstvo za intimno pranje s hidratizirajućim svojstvima bit će korisno u borbi protiv vaginalne suhoće. Postoje čak i specifični proizvodi prilagođeni ženama koje se briju ili depiliraju voskom intimno područje koji umiruju kožu i sprečavaju iritaciju poslije depilacije.

Za više informacija o intimnoj njezi i specifičnim proizvodima za tvoj stil života pogledaj odjeljak „Uključivanje intimne njege u svoju svakodnevnu rutinu”.

Nastavi učiti

Istraži više