Sve radimo sa strašću i vodimo brigu o izradi proizvoda kako bismo poboljšali zdravlje i dobrobit svih – uključujući naše voljene.

Svi trebamo proizvode koji nam odgovaraju i potrebno nam je da budu sigurni. Sigurni za naše tijelo, ali i sigurni za planet. I dobivamo dodatnu vrijednost transparentnosti onoga što se nalazi u njima - to je upravo ono što bismo očekivali.

Naših 5 stupova zaštite

Svaki od sljedećih stupova predstavlja zaposlenike koji se brinu za sigurnost proizvoda Essity. Upoznajte ljude koji rade svaki dan kako biste Vi bili sigurni.

1. Dobavljači

Naša tijela zaslužuju najbolje od najboljeg, stoga imamo visoke standarde za naše proizvode. Maria nam pomaže pronaći sigurne i održive dobavljače diljem svijeta. Ona brine da koristimo samo materijale dobavljača koji proizvode u skladu s etičkim zahtjevima i prema najvišim standardima sigurnosti i kvalitete.

Ne oslanjamo se samo na ono što nam je rečeno, već zahtijevamo i detaljne informacije od naših dobavljača, tako da točno znamo što je što. I osiguravamo da su u skladu s našim Essity standardom za globalne dobavljače - ako nisu, to je sigurno "hvala, ali ne hvala" od nas.

A portrait photo of Maria
MARIA

2. Materijali

Koristimo samo materijale visoke kvalitete kako bismo izradili svoje proizvode, i provjeravamo svaki materijal, redovito i temeljno.

Gunilla je jedan od naših stručnjaka za sigurnost proizvoda i regulatorna pitanja. Ona pomno prati materijale i sastojke u našim proizvodima i ništa joj ne može promaknuti. Da bi materijal dobio prolaz i palac gore od našeg pozornog i opreznog tima, mora:

  • Biti točno odgovarajući materijal za mjesto gdje će proizvod u konačnici završiti, za tip osobe koja će ga koristiti i za koliko dugo će se koristiti.
  • Sadržavati kemikalije samo u sigurnim koncentracijama, na temelju najnovijih znanstvenih podataka.
  • Proći naše temeljite procedure ispitivanja koje nadilaze ono što je propisano zakonima.

Svaki materijal i proizvod, naravno, također moraju proći sva regulatorna pravila i postojeće zakone.

A portrait photo of Gunilla
UPOZNAJTE GUNILLU
Koristimo samo materijale visoke kvalitete kako bismo izradili svoje proizvode, i provjeravamo svaki materijal, redovito i temeljno.

3. Ispitivanje

Peter je jedan od naših stručnjaka za sigurnost proizvoda. On do maksimuma ispituje naše proizvode kako bi se uvjerio da su sigurni. Naše ispitivanje za svaki materijal ili proizvod obično nadilazi ono što je propisano zakonom ili smjernicama. Naš program testiranja može uključivati aktivnosti i korake poput sljedećih:

  • Analiziranje tragova neželjenih kemikalija, sve do iznimno niske razine
  • Provjera u staničnoj kulturi je li materijal otrovan
  • Dermatološki testovi i/ili potrošački testovi za podnošljivost kože (Ne želimo se hvaliti, ali smo također su-inicijatori EDANA Programa odgovornog upravljanja (eng. Stewardship Program), koji potiče i podržava povećane zahtjeve za upijajuće higijenske proizvode.)
A portrait photo of Peter
UPOZNAJTE PETERA

4. Proizvodnja

Imamo visoke standarde. Naš besprijekorni proizvodni proces omogućuje nam dosljedno stvaranje visokokvalitetnih proizvoda, ispunjavajući ključne zahtjeve naših velikih pet: kvaliteta, zdravlje i sigurnost, higijena i okoliš.

Jay sudjeluje u nadziranju načina na koji se naši proizvodi izrađuju i osigurava da slijedimo stroga pravila pri izradi naših proizvoda:

  • Koriste se samo materijali i sastojci odobreni za sigurnost proizvoda.
  • Koristimo sustav kontrole kvalitete kako bismo bili sigurni da svi naši proizvodi na kraju izgledaju točno onako kako želimo. Čak su i sredstva za čišćenje koja koristimo u našim tvornicama kontrolirana.
  • Naši su proizvodni procesi potpuno kontrolirani kako bismo bili sigurni da sve radi ispravno od početka do kraja.
  • Ovlašteni smo odgovarajućim certifikatima. Slijedimo dobru proizvođačku praksu (eng. GMP) ili primjenjujemo dodatne mjere za upravljanje rizikom u različitim proizvodnim područjima kao što su kozmetika, proizvodi u kontaktu s hranom ili medicinski uređaji.
A portrait photo of Jay
UPOZNAJTE JAY
Naš besprijekorni proizvodni proces omogućuje nam dosljedno stvaranje visokokvalitetnih proizvoda, ispunjavajući ključne zahtjeve naših velikih pet: kvaliteta, zdravlje i sigurnost, higijena i okoliš.

5. Stalni kontakt s potrošačima

Važno nam je da naši proizvodi odgovaraju svima. Stoga smo uvijek spremni čuti što imate za reći o našim proizvodima, dobro ili loše. Svaka pritužba ili mišljenje sun am važni.

Jenny zna koliko je važna briga i pažnja. Ona pomaže u nadziranju naših proizvoda kako bismo se pobrinuli da su sigurni, čak i nakon što napuste tvornicu. Ako primimo pritužbu, ona se s istom odmah pozabavi kako bi pronašla najbolji način da je riješi. Ako je pritužba ozbiljna, tim stručnjaka za sigurnost proizvoda i tim medicinskih stručnjaka okuplja se u roku od 48 sati kako bi riješio problem. Ako – a to se događa vrlo rijetko – proizvod ima sigurnosni nedostatak, obavijestimo nadležna tijela, a zatim planiramo i izvršimo povlačenje. A Vas uvijek držimo u toku tijekom cijelog procesa.

A portrait photo of Jennie
UPOZNAJTE JENNIE