Standardno pravilo za kolačiće na ovoj web-stranici jest omogućavanje svih kolačića. Tako osiguravamo najbolje tehničko iskustvo na ovoj web-stranici. Ako želiš nastaviti na taj način sa svojim posjetom, ne moraš raditi nikakve promjene.

Ova politika kolačića opisuje kako Essity (ili "mi") koristi kolačiće i slične tehnologije za prikupljanje i pohranu podataka kad posjetite web stranicu www.libresse.hr ili kad od nas primate e-mail poruke. Za dodatne informacije o našoj praksi poštivanja privatnosti posjetite naša Pravila o privatnosti.

 

Što su kolačići?

Kad posjetite našu web stranicu, otvorite našu e-mail poruku ili pogledate naše usluge na mreži, Essity ili ovlaštena treća strana mogu vam poslati kolačić.Kolačići su male tekstualne datoteke koje se mogu pohraniti na vašem uređaju, u direktoriju vašeg preglednika. Kad se pristupi web stranici, kolačić koji se nalazi na vašem uređaju šalje o tome informacije stranci koja je kolačić postavila. Kolačići su izuzetno česti i upotrebljavaju ih brojne web stranice. Svaki kolačić obično sadrži naziv domene iz koje je došao, svoj "životni vijek" i neku oznaku (obično jedinstveni broj). Za detaljnije objašnjenje kolačića i načina na koji oni rade, molimo vas da posjetitewww.aboutcookies.orgiliwww.allaboutcookies.org.

 

Zašto su kolačići korisni?

Kolačići omogućuju vlasniku web stranice korisne stvari; na primjer, dozvoljavaju vlasniku stranice da sazna je li računalo (a vjerojatno i njegov korisnik) tu stranicu prethodno već posjetilo. Općenito, svrha je kolačića poboljšati rad web stranice i korisničko iskustvo posjetitelja stranice. Kolačići pomažu da stranica radi učinkovitije, omogućuju joj dodatnu funkcionalnost i pružaju vlasniku stranice dodatne informacije o vašem posjetu. Kolačići također dopuštaju vlasniku web stranice da prati njezinu ukupnu posjećenost i upotrebu, te utvrdi koja područja njezini korisnici preferiraju. Kolačići olakšavaju korisnikov posjet web stranici prepoznavanjem korisnika prilikom ponovnog posjeta i pružanjem doživljaja prilagođenog korisniku.

 

Kolačići prve strane i treće strane

Naša web stranica može stavljati kolačiće prve strane i dopustiti trećim stranama da postavljaju kolačiće na vaš uređaj. Razlika između kolačića prve strane i kolačića treće strane odnosi se na kontrolu strane koja je kolačić postavila. Kolačići prve strane su kolačići koji su specifični za web stranicu koja ih je stvorila. Njihova uporaba omogućuje nam da pružamo učinkovitu uslugu i pratimo obrasce ponašanja posjetitelja na našoj web stranici. S druge strane, kolačiće treće strane na vaš uređaj postavlja treća strana (tj. neEssity). Iako mi možemo dopustiti trećim stranama pristup web stranici u svrhu postavljanja kolačića na korisničke uređaje, ne pridržavamo kontrolu nad informacijama koje kolačići dostavljaju, niti imamo pristup tim podacima. Ti su podaci u potpunosti pod kontrolom treće strane i u skladu su s njihovim pravilima o privatnosti.

 

Privremeni i trajni kolačići

Naše web stranice mogu postavljati privremene (kolačiće sesije) i trajne kolačiće na vaš uređaj. Dok se razlika između kolačića prve strane i treće strane odnosi na stranku koja kontrolira početno postavljanje kolačića na vaš uređaj, razlika između kolačića sesije i trajnog kolačića odnosi se na duljinu njihovog trajanja. Kolačići sesije obično traju sve dok upotrebljavate preglednik, odnosno koliko traje sesija na pregledniku. Kad sesiju preglednika završite, trajanje kolačića istječe. Trajni kolačići, kao što im to naziv implicira, trajni su, te postoje i nakon zatvaranja preglednika. To omogućuje brži i često prikladniji pristup našoj web stranici.

 

Povezivanje podataka kolačića s drugim podacima

Informacije prikupljene korištenjem kolačića nisu povezane s izravnim osobnim identifikatorima (npr. vašim imenom ili e-mail adresom) — osim ako ste postali kupac tvrtke Essity. Nakon što na našoj web stranici ostavite osobne podatke  (npr. prijavite se da biste od nas dobili informacije), mi takve osobne podatke možemo povezati s kolačićima ili drugim podacima koji su povezani s vašim posjetima našim web stranicama. Prije nego što to učinimo, obavijestit ćemo vas o tome i zatražiti vaš pristanak, ili vam dati pravo na prigovor ako je to propisano zakonom.

 

Kolačići koji se koriste na našim web stranicama

U sljedećoj tablici navedeni su kolačići koje mi koristimo na našim web stranicama.

Ime kolačića

Kategorija

Domena strane

Obrazloženje

Vijek trajanja

Odbijanje

Obavijest o femcare-kolačiću

Funkcionalnost

PRVA / www.libresse.hr

Sjeća se je li posjetitelj vidio politiku kolačića i prihvatio ju.

Istječe najkasnije godinu dana od zadanog datuma.

 

sca.pdata

Funkcionalnost

PRVA / www.libresse.hr

Sadrži podatke za personalizaciju posjetitelja koji se koriste za generiranje prilagođenih stranica.

Istječe najkasnije 3 mjeseca od zadanog datuma.

 

Izvorni URL

Funkcionalnost

PRVA / www.libresse.hr

Koristi se za pamćenje originalnog URL-a za preusmjeravanje posjetitelja kad on/ona želi otkazati prijavu/upis na web stranicu.

Istječe najkasnije 5 minuta od zadanog datuma.

 

_ga

Izvedba

PRVA / www.libresse.hr

Naše web stranice koriste Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Google Analytics upotrebljava kolačiće, koji su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu, kako bi web stranici pomogao analizirati kako korisnici upotrebljavaju tu stranicu. Informacije koje kolačić generira o vašoj upotrebi web stranice bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Te će informacije prije prijenosa biti anonimizirane uklanjanjem posljednjeg okteta vaše IP adrese. Google će te podatke obraditi u naše ime u svrhu vrednovanja vaše upotrebe web stranica, sastavljanja izvješća o aktivnostima na web stranici i pružanja ostalih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Korištenje kolačića možete odbiti  tako što ćete postaviti odgovarajuće postavke u svom pregledniku. Međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći u potpunosti koristiti funkcije ove internetske stranice.

Podaci prikupljeni od strane tvrtke Essity korištenjem ovog kolačića uključuju: broj posjetitelja, URL adrese s kojih su došli, te stranice koje su posjetili.

Za daljnje informacije pogledajte:

Posjetite stranicu code.google.com koja opisuje upotrebu kolačića od strane servisa Google Analytics

Posjetite Googleov pregled privatnosti za Google Analytics

Istječe najkasnije 2 godine od zadanog datuma.

Možete se isključiti iz prikupljanja podataka o vašem korištenju (uključujući vašu IP adresu), te obrade podataka od strane Googlea, preuzimanjem i instaliranjem dodatka na vaš trenutni web preglednik sa sljedeće veze:http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 

 

STRIKTNO NEOPHODNI KOLAČIĆI

 

– ti su kolačići nužni da bi vam se omogućilo kretanje po stranici i upotreba njenih značajki, primjerice pristupanje sigurnim područjima web stranice. Bez tih kolačića, usluge koje ste zatražili, primjerice dovršetak kupnje, ne mogu se pružiti.

 

IZVEDBENI KOLAČIĆI

 

– ti kolačići prikupljaju informacije o tome kako korisnici koriste web stranicu, primjerice koje stranice najviše posjećuju te da li s tih stranica dobivaju poruke o pogreškama. Takvi kolačići ne prikupljaju informacije kojima se identificira posjetitelj. Sve informacije koje se prikupljaju putem takvih kolačića se gomilaju i stoga su anonimne. Koriste se jedino za poboljšanje načina na koji stranica funkcionira.

 

FUNKCIONALNI KOLAČIĆI

 

– takvi kolačići omogućuju da web stranica zapamti vaše odabire (primjerice vaše ime, jezik ili regiju) te da pruža poboljšane, osobne značajke. Informacije koje ti kolačići prikupe mogu biti anonimizirane te ne mogu pratiti vaše aktivnosti pregledavanja drugih stranica.

 

CILJANI ILI REKLAMNI KOLAČIĆI

 

– ti se kolačići koriste za prikazivanje oglasa koji su relevantniji za vas i vaše interese. Koriste se i za ograničavanje broja puta koliko ćete vidjeti neki oglas, kao i pomoći izmjeriti učinkovitost marketinške kampanje. Njih plasiraju naše marketinške mreže koje imaju dozvolu od Libresse-a. Oni pamte da ste posjetili određenu web stranicu i te se informacije dijele s drugim organizacijama kao što su npr. oglašivači. Često se targetiranje ili reklamni kolačići vežu uz određenu funkcionalnost na stranici koju nude druge organizacije.

 

 

Onemogućavanje, brisanje ili isključivanje kolačića

Ako ne želite da treće strane stavljaju kolačiće na vaš uređaj, mnogi od njih nude načine za odbijanje. Mi smo u gornjoj tablici ponudili vezu koja objašnjava kako isključiti treću stranu koja vam poslužuje kolačiće gdje god je to moguće.

 

Uz to, većina web preglednika dopušta barem neku kontrolu većine kolačića putem postavki preglednika. Odabirom odgovarajućih postavki u pregledniku možete odbiti upotrebu kolačića. Također možete putem preglednika izbrisati postojeće kolačiće. Posjetite sljedeće web stranice kako biste saznali više (ovisno o pregledniku koji koristite):Firefox,Internet Explorer,Google ChromeiSafari.

 

Međutim, imajte na umu da, ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći koristiti potpunu funkcionalnost naših web stranica. Konkretno, možda će vam pristup nekim područjima biti ograničen ili ćete biti prebačeni na drukčije iskustvo.

 

U bilo kojem trenutku moguće je onemogućiti i JavaScript. Napominjemo da ukoliko kolačići i JavaScript nisu omogućeni, neke značajke naših web stranica možda neće funkcionirati ispravno, a neka područja naših web stranica možda uopće neće funkcionirati.

 

Slične tehnologije

Postoje i druge tehnologije koje obavljaju sličnu funkciju kao kolačići. To uključuje web-pratilice i nevidljive GIF-ove (clear GIFs). Oni se često koriste u sprezi s kolačićima kako bi vlasnik web stranice bolje razumio svoje korisnike. Kad vam mi šaljemo biltene ili druge poruke, koristimo ove tehnologije kako slijedi, tako da možemo pratiti stope otvaranja e-mailova i klikova:

 

Da bi se utvrdilo korisnikovu sposobnost primanja e-maila putem HTML-a, te je li e-mail poruka otvorena ili nije, Essity uključuje web-pratilicu u većini e-mail poruka koje šalje HTML-om. Web pratilica (zapravo mala GIF slika) aktivira se kad se HTML e-mail otvori, putem zahtjeva za slikom na našim poslužiteljima. Ova sposobnost pomaže tvrtki Essity da e-mail poruke šalje u obliku koji korisnici mogu čitati i omogućava tvrtki da prati ukupan broj otvorenih e-mail poruka. Web pratilica ne prikuplja nikakve osobne podatke. Korisnici koji ne žele primati e-mail poruke koje sadrže web-pratilice mogu odabrati primanje svojih e-mail poruka u tekstualnom (ne-HTML) formatu.

 

Kontaktirajte nas

Za daljnje informacije o našoj upotrebi kolačića i sličnih tehnologija molimo vas da nas kontaktirate:

 

Essity Austria GmbH

Storchengasse 1, A-1150 Wien

 

e-mail:kontakt.libresse.hr@essity.com