Žena u crvenom topu smiješi se svom odrazu

Naša globalna inicijativa koja zastupa i uvodi promjenu s ciljem poboljšanja intimne dobrobiti i zdravlja žena i svijeta u kojem žive.

Project V logo

Zašto glumimo?

1 od 4
Trudnoće završe pobačajem. Gubici od kojih patimo u tišini [i]
500 milijuna
Do 500 milijuna žena živi u siromaštvu zbog mjesečnice svaki mjesec [ii]

Ovo je tek vrh sante leda kad je riječ o izazovnim i često opasnim iskustvima kroz koja žene prolaze svaki dan.

Plus sized woman with a womb embroidered on her underwear lifting her t-shirt up, proudly showing off stretch marks. Text overlay: Welcome to our world. Women should live the life they want without fear or shame. Period.
Plus sized woman with a womb embroidered on her underwear lifting her t-shirt up, proudly showing off stretch marks.

Mi u Libresseu ne plašimo se toga da razbijemo takve stavove/stajališta. Stvorili smo Projekt V kako bismo se oduprli realnosti i pomogli u poboljšanju dobrobiti i smanjenju siromaštva milijuna žena.

Libresse u seoskoj školi u Kambodži
Cambodia

U siječnju 2022. godine, Libresse je osigurao sanitarne čvorove seoskoj školi u Kambodži. Besplatni uzorci i edukativne brošure donirane su 300 učenika i učiteljica.

Saba i UNICEF edukacija u školi
Meksiko

Od 2016. godine, Saba i UNICEF ujedinjeni su u partnerstvu kako bi educirali djevojke o menstrualnoj higijeni, što je dosad doseglo broj od 7.5 milijuna osoba.

Majka se smiješi kćeri prije odlaska u školu
Kolumbija

Projekt “Vršnjačko nasilje za ljubav” ima za cilj osnažiti djecu školskog uzrasta koja proživljavaju vršnjačko nasilje i sramoćenje. 

Stvari u zajednici vizual
Italija

Intimne “Stvari u zajednici” fokusiraju se na razbijanje tabua vezanih za menstruaciju podizanjem svijesti, otvorenim dijalogom, edukacijama, a svrha im je da suzbijaju teme osjećaja srama zbog menstruacije u talijanskim školama. 

Žene jedna drugoj pružaju podršku
Francuska

Francuska u godišnjem partnerstvu surađuje s udruženjem koje pomaže ženama u teškim situacijama vezano za njihove zdravstvene potrebe. Od 2019. godine, Nana ih podupire pružajući im financijsku pomoć i donacijama. 

Razgovor učenika u učionici
Nizozemska

Već godinama Nizozemska uključuje temu menstruacije i intimne higijene u razgovore i rasprave na satovima u srednjim školama, tako što gost predavač predaje o tim temama. Također, u svakom tromjesečju oni doniraju higijenske uloške Voedselbanku. 

Poziv za planirane aktivnosti

Mi pratimo

Global V Taboo Tracker je naš kontinuirani istraživački projekt, kreiran je upravo tako da nam pomogne bolje razumjeti tabue vezane za maternicu, mjesečnice i vagine; razumijevanje je ključno za uvođenje promjena.

Mi slušamo

Vjerujemo da je naša tijela i iskustva potrebno čuti i da nam svima pomaže kad učimo jedni od drugih. Zato tražimo od žena diljem svijeta da podijele s nama svoju arhivu #pričaiznutra.

Pridruži se razgovoru

Pročitaj druge priče i pomozi im da prekinu šutnju dijeljenjem svog iskustva na društvenim mrežama. Vrijeme je da se tvoj glas čuje.

Borba sa stigmom oko mjesečnice

Kratkometražni filmovi koji više ekraniziraju temu mjesečnica

Endometrix

Mjesečnice su normalne, bol za vrijeme mjesečnice nije