Svake noći milijuni i milijuni nas doživljavaju periodsomniju.
 
Stavljamo dolje uloške, nosimo dodatno donje rublje, grlimo termofore, kupamo se u 2 sata ujutro. I ubijamo bol tabletama. Ili sa zadovoljstvom.
 
Zato što mjesečnice nikad ne spavaju. Iako mi očajnički to želimo.
 
Dok naše maternice krvare i dok su nam trbusi naduti i napuhnuti, napola smo budne i napola spavamo.
 
Vruće nam je i hladno nam je, borimo se, grlimo se. Bacamo se, okrećemo se, mirujemo, moleći se da nam ulošci ostanu na mjestu. Zbog prevelikog straha od mrlja koje nam kradu san.
 
Na prstima hodamo prema zahodu dok naši partneri, naša dječica ili ljubimci blagoslovljeno spavaju mirnim snom – je li to osjećamo strahopoštovanje ili zavist? 
 
I cijelo to vrijeme izgubljen san samo se nakuplja i gomila – dva sata noću, četiri noći u godini, i mjeseci i mjeseci i mjeseci u našim životima.
 
Vrijeme je da rasvijetlimo ono što se događa u mraku. Za sve nas koji hrabro podnosimo noć, ujedinjeni a da još to i ne znamo. Jer mjesečnice nikad ne spavaju, ali zašto ne bismo i mi?

Pridružite nam se u potrazi za snom #periodsomnia (spavanje s mjesečnicom)

Spavajte bez straha.

Manjak spavanja za vrijeme mjesečnice

62%
Više od 62% žena ima slabiji san za vrijeme mjesečnice*
5 mjeseci
Žene izgube više od 5 mjeseci sna zbog mjesečnice tijekom svog života*
1/3
Više od trećine žena je budno zbog straha da ne uprljaju plahte*
Dobar noćni odmor temeljni je dio našeg zdravlja i dobrobiti. Samo jedna loša noć može Vas poremetiti i učiniti da se osjećate gore do kraja tjedna.
 
Problem je što mnogi od nas ne mogu postići kvalitetu sna koju zaslužujemo. Na isti način na koji postoji razlika u plaćama, razlika u boli i užitku, postoji i značajna nejednakost kada je u pitanju naš san. Za vrijeme mjesečnice kada proživljavamo periodsomniju – spavanje s mjesečnicom, jaz se samo povećava. Sram i stigma koji prožimaju iskustvo menstruacije tijekom dana ne nestaju noću. Štoviše se oni i pojačavaju. To znači da se mnoge od nas jako trude da upravljaju svojim mjesečnicama prije spavanja i tijekom noći.
 
Mi imamo misiju da promijenimo to tako što ćemo osvijetliti niz stvarnih trenutaka i događaja koje brojne žene doživljavaju noću za vrijeme mjesečnice – omogućavajući brojnim ženama da osjećaju kako i njih netko zastupa i predstavlja, da su ujedinjene i da im je ugodnije s onim što jesu i s iskustvom kroz koje prolaze.

Pridružite nam se u potrazi za snom dijeljenjem filma #periodsomnia (spavanje s mjesečnicom)

Otkrij nove Libresse Goodnight uloške s Max Cour-V™ tehnologijom. Prilagođava se istjecanju. Prilagođava se tvom tijelu.

Otkrij nove Libresse Goodnight uloške s Max Cour-V™ tehnologijom. Prilagođava se istjecanju. Prilagođava se tvom tijelu.

Izvor

Istraživanje je provedeno na 10,871 ispitanika u zemljama koje čine četiri ključna tržišta: Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Francuska, Švedska, Kina, Argentina, Kolumbija, Rusija, Malezija i Jordan. Terensko ispitivanje provedeno je u razdoblju od 24. prosinca do 24. siječnja, a provodio ga je Dynata.