The earth in the middle of a swirling galaxy of stars

Naše eko obećanje

Libresse podržava dobrobit žena – i svijeta u kojem živimo. Cilj nam je smanjiti našu emisiju ugljika za 30 % do 2030. godine.

Zastupamo i podržavamo zdravlje žena ukidanjem tabua i otklanjanjem srama kad je riječ o njihovim tijelima. Međutim, nema zdravlja žena bez zdravlja svijeta u kojem živimo. Zato smo posvećeni smanjenju naše emisije ugljika i utjecaja naših proizvoda na okoliš.
Iskreni smo i otvoreni kad je riječ o svakoj temi – vulva, menstruacija, iscjedak, štogod – stoga želimo biti transparentni u vezi naših ekoloških ciljeva kao što smo u vezi ugrušaka.

 
Packet of Libresse Dailies Extra Protection Extra Long Liners on swirling galaxy backgroun
Održivi materijali

Uvijek smo u potrazi za pametnim materijalima koji naše proizvode mogu učiniti nježnijima i obazrivijima prema planetu (i prema vulvama).

Woman sat down with underwear pulled down to her ankles, revealing a clean panty liner
Više je manje

Manje proizvoda, manje ambalaže, manje otpada. Smanjujemo emisiju ugljika tako što koristimo materijale i ambalažu samo gdje je to potrebno.

Što radimo kako bismo postigli svoj cilj

68%
Naše višekratne gaćice za mjesečnicu imaju 68 % manje utjecaja na okoliš.*
80%
Naše Ultra Day plastične vrećice izrađene su od 80 % materijala čije porijeklo čine reciklirani materijali i biomasa.**
100%
Za rad naših tvornica koristi se 100 % certificirana zelena struja.***
Kada govorimo o emisiji ugljika, zapravo mislimo na ukupnu količinu stakleničkih plinova – primjerice ugljičnog dioksida (CO₂) i metana (CH₄) – koji se ispuštaju u atmosferu prilikom proizvodnje, upotrebe i odlaganja proizvoda.

* Na temelju procjene životnog ciklusa proizvoda koja je provedena 2020. na gaćicama za višekratnu upotrebu u odnosu na ultra tanke uloške.

** U našem dnevnom asortimanu koristimo oko 50 % uravnoteženih izvora biomase i 40 % reciklirane plastike u jednoj plastičnoj vrećici.

*** Naš brend zalaže se za smanjenje emisije ugljika za proizvode ili usluge do 2030. Jedan od koraka da to postignemo je da za rad naše tvornice osiguramo prelazak na električnu energiju dobivenu iz obnovljivih izvora kao što su primjerice voda, vjetar ili sunce. Električna energija u našim tvornicama nabavlja se od trećih strana. Certificirana je i posjeduje jamstvo izvornosti. Te certifikate nismo izradili mi, već ih izdaju vanjski instituti poput Europskog sustava certificiranja električne energije (EECS) kako bi se osigurala vjerodostojnost istog. Time osiguravamo da je sva električna energija koju koristimo u svojim tvornicama proizvedena iz obnovljivih izvora te na taj način podupiremo razvoj obnovljivih izvora električne energije na svim tržištima.