Kako upotrebljavati tampone

Razmišljaš o tome da se prebaciš s uložaka na tampone, ali nisi sigurna je li to za tebe?

Na pravom si mjestu. Imamo sve odgovore koji ti trebaju kako bi donijela informiranu odluku.

Postoje dvije vrste tampona. Jedni se umeću prstom, a drugi imaju aplikator pomoću kojeg se umeću. Bez obzira na to koje odabereš, kada nosiš tampon, gotovo možeš zaboraviti da je tamo. Isto tako, nema vidljivog znaka da imaš menstruaciju jer se krv upija prije nego što napusti tijelo.

Možda će ti se više svidjeti tamponi bez aplikatora jer ti je diskrecija važna. To je zato jer je tako malen pa ga je lako staviti u džep na putu prema kupaonici. Osim toga, pakiranje je maleno i kompaktno. Jedva da zauzima u prostor u torbici.

Kako upotrebljavati tampone

Tamponi su uistinu praktični za upotrebu ako si aktivna ili se baviš sportom jer kada ga nosiš, ostaje na mjestu bez obzira na to koliko se krećeš. Možda ti je nelagodno nositi usku sportsku odjeću ako upotrebljavaš uložak, ali tog problema nema s tamponima. Također su odlični za plivanje jer ne moraš brinuti o tome da će krv propustiti na kupaći kostim.

Ipak, tamponi nisu za svakoga. Nekim je ženama umetanje komplicirano. I ne preporučuje se upotrebljavati ih preko noći (osim ako ne namjestiš alarm) jer nošenje istog tampona više od osam sati može dovesti do infekcije. Zapravo se radi o osobnom izboru pa pokušaj kako bi vidjela odgovara li ti taj oblik zaštite.

Libresse tamponi imaju zakrenuti omot koji je jednostavno ukloniti, a njihov okrugli vrh i elegantan dizajn čini ih jednostavnima za umetanje. Također su napravljeni od vlakana koja imaju veliku sposobnost upijanja i valovitih kanalića koji usmjeravaju krv unutar tampona i tamo je zadržavaju, što znači da su vrlo pouzdani kada se radi o zaštiti odjeće od napornih propuštanja. A kada se umetnu, Libresse tamponi neće se pomicati pa možeš nastaviti sa svojom svakodnevicom bez brige.

Libresse Discreet asortiman tampon dolazi u tri različite veličine: mini, za vrlo slab ciklus, normal, za prosječan ciklus i super za iznimno obilan ciklus. Važno je upotrebljavati samo tampon koji ima najmanju moguću sposobnost upijanja koja odgovara tvom ciklusu jer se inače možeš izložiti riziku od dobivanja vrlo rijetkog, ali opasnog stanja pod nazivom sindrom toksičnog šoka [umetni poveznicu].

Neki tamponi dolaze s vlastitim kartonskim ili plastičnim aplikatorima, ali Libresse proizvodi samo one bez aplikatora. To znači manje otpada i pakiranja što je pogodnije za okoliš. To također znači da pakiranje zauzima puno manje mjesta u tvojoj torbi. Bez brige, brzo ćeš savladati upotrebu tampona bez aplikatora. Samo zapamti da uvijek temeljito opereš ruke prije i poslije.

Za više informacija o tamponima pogledaj našu stranicu s čestim pitanjima.

Nastavi učiti

Istraži više