#PružiRuku za pomoć

U razdoblju od 1. travnja do 31. svibnja 2021. kupnjom bilo kojeg Libresse proizvoda doniramo 30 lipa Udruzi Zdravka za pomoć ženama oboljelim od raka vrata maternice.

Više o raku vrata maternice

Rak vrata maternice najčešća je maligna bolest ženskog reproduktivnog sustava, a po učestalosti bolesti od raka se nalazi na visokom drugom mjestu na svijetu. Također, kod žena je to bolest na visokom trećem mjestu koja završava smrtnim ishodom. Najčešće ga uzrokuje dugotrajna, neliječena infekcija humanim papiloma virusom (HPV).

Izvor: HZJZ


Život se može u potpunosti promijeniti kada se dijagnosticira rak vrata maternice i kada krene liječenje. Stoga je sasvim normalno proživljavati cijeli niz različitih misli i osjećaja koji mogu biti promjenjivi, koji mogu nestati i s vremenom se opet vratiti. Neke žene obuzme puno raznih osjećaja (osjećaj srama, neugodnosti), dok druge žene mogu osjećati potpunu prazninu i ravnodušnost, kao da se sve to događa nekome drugome. Ne postoji pravi ili krivi način kako razmišljati i kako se osjećati, ali je važno prepoznati kroz što sve žene prolaze i potražiti pomoć.

Kako možete pomoći

U razdoblju od 1. travnja do 31. svibnja 2021. kupite bilo koji Libresse proizvod. 

Donirat ćemo 30 lipa od svakog prodanoga proizvoda Libresse udruzi Zdravka koja pruža pomoć ženama oboljelima od raka vrata maternice. 

Pružite ruku pomoći – kao žena ženi.

Zašto Libresse želi pružiti podršku ženama oboljelima od raka vrata maternice

I u 2021. godini Libresse nastavlja sa svojom kampanjom #pričeiznutra. Rak vrata maternice je, za razliku od drugih vrsta tumora, neka vrsta tabu teme. Žene koje boluju od raka vrata maternice teže iznose probleme s kojima se suočavaju jer se ta vrsta raka doživljava kao stvar intime i povezuje se sa seksualnošću žene. Mi im želimo pomoći da počnu otvoreno i glasno pričati o problemima s kojima se suočavaju i da nastave sa svojim svakodnevnim životom.

Udruga Zdravka

Udrugu Zdravka osnovala je Hrvatska liga za borbu protiv raka 2006. godine, u svrhu pružanja pomoći ženama koje boluju od raka vrata maternice. Glavni ciljevi i zadaće Udruge Zdravka su sljedeći: educirati žene i društvo o raku vrata maternice; organizirati razne vrste aktivnosti prevencije; informirati žene o načinima liječenja i pružanje psihološke pomoći i podrške.

Uvjeti i pravila

Svi detalji o akciji nalaze se na ovoj poveznici.

Kada završi akcija, ovdje ćemo objaviti ukupno prikupljena sredstva.