Godinama milijuni žena u cijelom svijetu upotrebljavaju naše proizvode za žensku higijenu sigurno svaki dan. Razumijemo da ti je važno da se osjećaš udobno i sigurno s proizvodima koje upotrebljavaš kada imaš menstruaciju. Svi Libresse proizvodi napravljeni su od odobrenih materijala te upotrebljavamo dalekosežne postupke i najviše standarde sigurnosti kako bismo osigurali da se upotrebljavaju samo sigurni materijali i sastojci i da su svi proizvodi u skladu sa svim relevantnim zakonima.

Materijale koje upotrebljavamo u svim svojim higijenskim proizvodima temeljito su ispitali interni i vanjski stručnjaci, primjerice potvrđene ustanove za testiranje, kako bi se osiguralo da se mogu sigurno upotrebljavati u namijenjenu svrhu i ispuniti sve zakonske i regulatorne zahtjeve.

Kako bismo ti pomogli da razumiješ što sadržavaju naši ulošci i dnevni ulošci, izradili smo ovaj pregled koji sadrži različite materijale i njihove sastavnice. Dolje na stranici nalazi se i rječnik.

Jesu li Libresse ulošci i dnevni ulošci sigurni za upotrebu?

Svi Essity higijenski proizvodi sigurni su za upotrebu za svoju namijenjenu svrhu i sadrže uobičajene materijale koje sigurno upotrebljavaju u širokom asortimanu upijajućih higijenskih proizvoda milijuni žena dugi niz godina. Sirovi materijali općenito se biraju prema sposobnosti upijanja i zadržavanja tekućina, da bi se izbjeglo istjecanje i pružila udobnost.

Osim toga, surađujemo s tvrtkom EDANA, međunarodnim trgovinskim udruženjem za netkane i srodne industrije, kako bismo osigurali usklađenost s najvišim ekološkim standardima i standardima sigurnosti proizvoda. Članovi tvrtke Edana dobrovoljno su se posvetili visokim razinama kvalitete i sigurnosti upijajućih higijenskih proizvoda.

Jesu li svi materijali u ulošcima i dnevnim ulošcima prikazani na pakiranju?

To trenutačno nije zakonski obavezno. Kako bismo pomogli svojim potrošačima, navodimo je li dodan parfem kako bismo upozorili osobe koje su osjetljive na njega.

Tablica u nastavku prikazuje glavne sirove materijale u proizvodima. Oni su odabrani zbog svoje iznimne sposobnosti upijanja i zadržavanja tekućina.

Sadržaj Essity uložaka, tampona i dnevnih uložaka Europa

Dio proizvodaMaterijalFunkcija
Površinski materijalVlaknasti materijal napravljen od polipropilena/polietilena poliestera/viskoze.Proizvod održava suhoću i udobnost upijanjem tekućine.
Akvizicijski slojPorozni materijal koji se sastoji od celuloznih vlakana i poliesterskih vlakana.Prenosi tekućinu s površine u središte proizvoda gdje se pohranjuje tekućina.
Upijajuća jezgraPapirna pulpa, kombinacija papirne pulpe i superupijajućih sredstava za uloške i dnevne uloške. Za tampone (kada je relevantno) upotrebljava se viskoza. Porozni materijal na osnovi papira upotrebljava se u nekim proizvodima.Upija i pohranjuje tekućine.
LjepiloLjepilo se sastoji od raznih polimera i sintetičnih smola.Ljepilo ima dvije funkcije:
1. Povezuje dva različita sloja proizvoda.
2. Pričvršćuje proizvod za gaćice.
Pozadinski materijalPolietilenski film. U nekim dnevnim ulošcima upotrebljava se vlaknasti materijal.Sprječava istjecanje.
Tamponski konac (kada je relevantno)Poliester i pamuk.Pomaže u higijenskom izvlačenju tampona.
Miris (samo određeni proizvodi)ParfemPruža proizvodu svjež miris.
IspisTintaNaglašava oblik i funkciju proizvoda.
Papir za odmatanjeSilikonski obložen papir.Papir koji štiti ljepilo na pozadini proizvoda.
Jednostruko pakiranje (odnosi se na određene proizvode)Polietilenski film koji je silikonski obložen kod nekih proizvoda.Štiti proizvod kako bi se mogao nositi jedan proizvod, a da se ne zaprlja.
Vanjsko pakiranje proizvodaPolietilenske vrećice ili kutija.Štiti proizvod. To je pakiranje koje vidite na polici u trgovinama.

Rječnik

  • Obnovljiva papirna pulpa: Pulpa napravljena od celuloznih vlakana iz odgovorno upravljanih šuma. Pulpa se upotrebljava u našim ulošcima i dnevnim ulošcima.

  • Viskozna vlakna (kada je relevantno kao povezano s tamponima): Celulozna vlakna sa strukturom sličnom pamuku. Upotrebljavaju se u našim tamponima i također se često upotrebljavaju u tekstilnim proizvodima kao što su košulje, haljine i posteljina.

  • Vlaknasti materijal (netkan): Tanak materijal poput tkanine. Pojam se upotrebljava u tekstilnoj industriji za materijale koji nisu tkani ni šivani, primjerice filc.

  • Polimeri: Duge lančane molekule koje mogu biti prirodne ili sintetične. Primjerice, plastika kao i naš DNK sastoje se od polimera.

  • Polipropen/polietilen/poliester: Neke od najčešćih vrsta plastike u svijetu. Upotrebljavaju se u širokom nizu svakodnevnih proizvoda, od donjeg rublja do deka.

  • Superupijajući polimer (SAP): Upotrebljava se zbog svoje sposobnosti zadržavanja vlage. Često se upotrebljava u ulošcima, pelenama i kompresama.

  • Sintetična smola: Viskozne tekućine koje se brzo stvrdnjavaju što ih čini idealnima za povezivanje materijala.

Kontaktiraj nas za više informacija.