Plivačica

Plivanje za vrijeme mjesečnice sasvim je izvedivo. Da, stvarno. Zapravo, to je odličan način za ublažavanje grčeva i simptoma PMS-a te za poboljšanje raspoloženja.

Pročitaj u nastavku neke praktične savjete prije nego što zaplivaš – zatim kreni.

Budući da ulošci imaju izvanrednu sposobnost upijanja, oni su beskorisni za odlazak u bazen tijekom mjesečnice jer će se natopiti galonima vode. Ne samo da to ne izgleda dobro, nego nije ni higijenski. Upotreba tampona za vrijeme plivanja najbolja je opcija jer je diskretan i osjećat ćeš se zaštićeno. Stavi novi odmah prije nego što uskočiš i bit ćeš u redu.

Ako te brine hoće li tampon upiti vodu, sve što trebaš učiniti jest izvaditi ga ubrzo nakon plivanja. Postoji također mala mogućnost da tampon pokupi bakterije iz bazenske vode pa je dobro posebno pripaziti na higijenu kada plivaš. Plivaj, zatim upotrijebi svježu zaštitu i nećeš morati o ničemu brinuti.

Ako si na plaži, pripazi da se smjestiš nedaleko od najbližeg kafića ili toaleta kako bi jednostavno mogla zamijeniti tampon. Ako si u divljini i nema toaleta u blizini, možeš se sakriti iza grmlja ili improvizirati sa suncobranom. Što god radiš, ne nasjedaj na izjave da je plivanje za vrijeme mjesečnice zabranjeno. Samo se pobrini da planiraš unaprijed i imaš svježu zaštitu sa sobom.

Naravno, možda ti se baš ne sviđa ideja upotrebe tampona, u tom slučaju izbjegavaj plivanje kada je menstruacija obilna. Ako si u školi, jednostavno reci svom nastavniku tjelesnog da imaš menstruaciju i predloži da sjediš za vrijeme sata plivanja. No, kada je ciklus slabiji, trebala bi bez problema plivati bez higijenske zaštite.

Plivanje za vrijeme mjesečnice – mit ili činjenica?

Voda
Mit br. 1: Mjesečnica prestaje kada uđeš u vodu. [1]

Istina: Ne. Krv ne mora istjecati iz vagine zbog suprotnog pritiska bazenske vode, ali zasigurno se ne zaustavlja.

Morski pas
Mit br. 3: Morski psi će te napasti kada imaš menstruaciju. [2]

Istina: Suprotno popularnom vjerovanju, morski psi neće namirisati krv i odlučiti se da si im ti obrok.

grčevi
Mit br. 4: Plivanje će pogoršati menstrualne grčeve. [3]

Istina: Definitivno pogrešno. Lagano vježbanje kao što je plivanje može zapravo pomoći u olakšavanju menstrualnih bolova.

[Reference]

Nastavi učiti

Discover intimawear by Bodyform period pants

Discover intimawear by Bodyform period pants