Kako staviti

Prirodno je osjećati se malo zastrašeno kada prvi put pokušavaš umetnuti tampon, ali ubrzo ćeš to savladati.

Postoje različite veličine tampona koji imaju razine upijanja prema menstrualnom ciklusu, od slabog do obilnog. Počni s mini tamponom ako upotrebljavaš tampone prvi put i vidi hoće li ti odgovarati.

Prvo temeljito operi ruke. Ako te brine kako ćeš ispravno staviti tampon, dobro je prvo provjeriti kamo ide. Uz pomoć ogledala ili prstiju, pronađi stidne usne – usne na vagini koje se nalaze na ulazu. Između njih je mjesto u koje trebaš umetnuti tampon.

Zatim ukloni omot tampona i razmotaj nit – to je važno za kasnije vađenje tampona. Sada primi tampon pri kraju niti i zauzmi udoban položaj – vjerojatno je najbolje staviti jednu nogu na poklopac wc školjke ili čučnuti.

Zatim opusti mišiće vagine – to su oni koje upotrebljavaš da bi zadržala potrebu za mokrenjem. Ako stisneš te mišiće, bit će puno teže staviti tampon. Zatim duboko udahni. Onda izdahni i, držeći stidne usne razdvojenima, pronađi otvor na vagini pa lagano gurni tampon unutra tako da ga malo ukosiš prema donjem dijelu leđa (odnosno, da nije u okomitom položaju). Lagano stavi tampon na mjesto, do cijele dužine prsta, tako da se nit nalazi izvan vagine.

Kada je tampon stavljen, ne bi trebala osjećati nelagodu. Ako je osjećaš, tampon nije unutra kako treba i možda ga trebaš još malo gurnuti ili izvaditi i pokušati ponovo s novim tamponom. Znat ćeš da si tampon ispravno stavila kada nećeš osjećati da je tamo. I bez brige. Tampon nikada ne može biti preduboko unutra jer je otvor maternice premalen da bi tampon ušao u njega. Nemoj zaboraviti temeljito oprati ruke nakon toga.

Nastavi učiti

Discover intimawear by Bodyform period pants

Discover intimawear by Bodyform period pants