Korištenje i postavke kolačića

Standardna politika ove internetske stranice jest omogućiti sve vrste kolačića. Na taj način jamčimo najbolje tehničko iskustvo pri posjetu našoj stranici.

Ako želite nastaviti s posjetom na ovaj način, ne morate napraviti nikakve izmjene.

Ako želite saznati više o tome kako koristimo kolačiće ili ako želite promijeniti postavke, kliknite ovdje.

 

Sve što trebaš znati o kontracepcijskim pilulama.

Pilule su prilično fenomenalan izum. Daju ženi kontrolu nad situacijom i dopuštaju joj potpunu zabavu prilikom seksa. Kada se pravilno koriste, 99% učinkovito održavaju tvoje tijelo baby-free zonom. A najvažnija stvar je upravo to - pravilno ih koristiti. Sve što ti je za to potrebno pronaći ćeš u našem vodiču.


Kako djeluju?

Pilule sadrže spolne hormone poput onih koje tvoje tijelo već prirodno stvara. Dodatni hormoni iz pilule govore tvojim jajnicima da ne otpuštaju jajašce u jajovod. Ako imaš seksualni odnos, spermij dolazi do jajovoda kako bi shvatio da je prekasno za zabavu. Nema jajašca, nema trudnoće. Postoje dvije osnovne vrste pilula: kombinirana kontracepcijska pilula, koja se sastoji od estrogena i progesterona te mini pilula koja je sami progesteron. Osnovna razlika je u tome što mini pilula nije tako jaka, ali je dobra za neke žene koje imaju nuspojave prilikom uzimanja kombiniranih pilula.


Nuspojave

Da, može biti nuspojava, pogotovo na početku. Neke od nas pate od glavobolje, osjećaju se loše te imaju promjene raspoloženja i osjetljive grudi, ali daj si vremena - nakon nekoliko mjeseci simptomi bi trebali popustiti. Ako ne, zatraži svog liječnika da ti prepiše neku drugu metodu kontracepcije.


Ali znaš što? Postoje i neke super nuspojave. Nekim ženama se ten popravlja. Druge imaju lakše i kraće mjesečnice ili manje grčeva i smanjen PMS. (PMS? To su predmenstrualne tegobe: grozne promjene raspoloženja, iritabilnost i bol koji nas tjeraju pod poplun s čokoladom svaki mjesec prije mjesečnice).


I, naravno, sam nedostatak trudnoće također je prilično fenomenalan!


Kako ih uzimati?

Kontracepcijske pilule dolaze u praktičnim pakiranjima s oznakama dana u tjednu tako da je lako pratiti uzimanje. Tvoj liječnik može preporučiti pauzu od jednog tjedna svaki mjesec kako bi imala menstruaciju.


Pilulu moraš uzeti svakog dana. Možda će biti izazov pretvoriti to u naviku, ali za to služe alarmi na mobitelima. Ako propustiš uzeti jednu kombiniranu kontracepcijsku pilulu, to nije veliki problem - uzmi jednu čim shvatiš da si zaboravila. Ali ako propustiš uzeti dvije zaredom, ili samo jednu mini pilulu, pripazi jer nisi zaštićena.


Ako se to desi, nemoj paničariti! Samo se sjeti koristiti kondom prilikom seksualnih odnosa sljedećih tjedan dana. Ako si već imala seksualni odnos bez zaštite u prethodnom tjednu, "pilula za dan poslije" će te spasiti - raspitaj se kod svog liječnika ili farmaceuta.

 
 
 
 
 

Zaboravljena lozinka?!

Bez brige! Samo pošalji korisničko ime ili e-adresu i poslat ćemo ti pojedinosti.

Greška, moraš unijeti korisničko ime
Greška, unesena e-adresa ili korisničko ime ne postoje
Nova lozinka je poslana
 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Predbilježi se na naš bilten

Naš sjajni bilten omogućuje ti da pratiš novosti na stranici, ponude, događanja i još mnogo toga. Samo pošalji svoju e-adresu i nikada ništa nećeš propustiti. Vezano za Libresse!

Unesena e-adresa već je na popisu za biltena.
Tvoja e-adresa sada je registrirana za naš bilten!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje

Otkaži predbilježbu

 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Otkaži predbilježbu na naš bilten

Je li to zbog nečeg što smo rekli ili napravili? Kontaktiraj nas tako da ti to možemo nadoknaditi. Nedostajat ćeš nam! Nema veze, uvijek se možeš ponovno prijaviti ako se predomisliš.

Greška. Je li unesena e-pošta točna?
Predbilježba otkazana!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje
 
 
 
 
 

Bok! Preglednik ti je malo zastario!

Ažuriraj preglednik na neku od ovih novih verzija.

1.5
6.0
2.0
2.0
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Chrome
 
 
 
 
 

Hvala na pitanju!

Primamo mnogo pitanja za našeg stručnjaka. Stručnjak će odgovarati samo na pitanja koja nemaju odgovor.

 
 
 
 
 
 

Izbriši račun

Tvoj račun Libresse je uklonjen