Korištenje i postavke kolačića

Standardna politika ove internetske stranice jest omogućiti sve vrste kolačića. Na taj način jamčimo najbolje tehničko iskustvo pri posjetu našoj stranici.

Ako želite nastaviti s posjetom na ovaj način, ne morate napraviti nikakve izmjene.

Ako želite saznati više o tome kako koristimo kolačiće ili ako želite promijeniti postavke, kliknite ovdje.

 

Roditelji i mjesečnica

Prilično je neugodno razmišljati o tome, ali kad tad ćeš svojim roditeljima morati reći da si dobila svoju prvu menstruaciju. To neće biti najlakša stvar na svijetu, ali ovdje ti dajemo neke smjernice kako smo mi to učinile.

Direktan pristup

Jednostavno im priđi i reci: "Mama, danas sam dobila menstruaciju." Ili: "Tata, trebam si kupiti uloške." Možda će ti biti teško, ali pih... - jednom kada to izgovoriš, najteži dio je završen.

Napiši im poruku

Željela bi im reći, ali ne možeš? Napiši na papir. Nešto jednostavno i direktno poput: "Dobila sam mjesečnicu danas. Možemo li razgovarati o tome?". Ovo otvara prostor za razgovor i dopušta im da naprave sljedeći korak.

U trgovini

Ponudi se da odeš u trgovinu po namirnice zajedno s roditeljima (ne samo po sladoled). Dok ste tamo, uzmi neke uloške i stavi ih u košaricu. To će biti dovoljan nagovještaj, ali možda će pomoći i da kažeš: "Kada ćemo pripremiti zabavu za moj ulazak u svijet žena?"

Ako si u školi

U školi si kada ju dobiješ? Najgore. Ali ne mora biti. Uputi se nastavnici za savjet o ulošcima. Ako taj dan imaš tjelesni ili plivanje, porazgovaraj o tome s nastavnicom tjelesnog odgoja nasamo. Još uvijek želiš prisustvovati satu? Odlično! Ali ako ipak ne želiš i to je u redu. Pobrini se da uzmeš tampon [link na infografiku koja objašnjava kako se koriste tamponi] ako ideš plivati kako ne bi ostavila crveni trag za sobom.

Ako si kod prijateljice

Nije idealno, ali nije ni tako loše. Ako tvoja prijateljica već ima mjesečnicu, ona će ti objasniti sve potrebno. Ako ne, posavjetujte se i zajedno osmislite plan. Možeš od njenih roditelja zatražiti uloške ili odlučiti otići kući. Što god odlučiš učiniti, slobodno reci.

 
 
 
 
 

Zaboravljena lozinka?!

Bez brige! Samo pošalji korisničko ime ili e-adresu i poslat ćemo ti pojedinosti.

Greška, moraš unijeti korisničko ime
Greška, unesena e-adresa ili korisničko ime ne postoje
Nova lozinka je poslana
 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Predbilježi se na naš bilten

Naš sjajni bilten omogućuje ti da pratiš novosti na stranici, ponude, događanja i još mnogo toga. Samo pošalji svoju e-adresu i nikada ništa nećeš propustiti. Vezano za Libresse!

Unesena e-adresa već je na popisu za biltena.
Tvoja e-adresa sada je registrirana za naš bilten!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje

Otkaži predbilježbu

 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Otkaži predbilježbu na naš bilten

Je li to zbog nečeg što smo rekli ili napravili? Kontaktiraj nas tako da ti to možemo nadoknaditi. Nedostajat ćeš nam! Nema veze, uvijek se možeš ponovno prijaviti ako se predomisliš.

Greška. Je li unesena e-pošta točna?
Predbilježba otkazana!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje
 
 
 
 
 

Bok! Preglednik ti je malo zastario!

Ažuriraj preglednik na neku od ovih novih verzija.

1.5
6.0
2.0
2.0
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Chrome
 
 
 
 
 

Hvala na pitanju!

Primamo mnogo pitanja za našeg stručnjaka. Stručnjak će odgovarati samo na pitanja koja nemaju odgovor.

 
 
 
 
 
 

Izbriši račun

Tvoj račun Libresse je uklonjen