Korištenje i postavke kolačića

Standardna politika ove internetske stranice jest omogućiti sve vrste kolačića. Na taj način jamčimo najbolje tehničko iskustvo pri posjetu našoj stranici.

Ako želite nastaviti s posjetom na ovaj način, ne morate napraviti nikakve izmjene.

Ako želite saznati više o tome kako koristimo kolačiće ili ako želite promijeniti postavke, kliknite ovdje.

 

Rješavanje menstrualne boli

Već danima krvariš i nosiš se s grčevima i promjenama raspoloženja? Službeno je: mi smo super heroji. Ali čak je i Wonder Woman najvjerojatnije gutnula koji paracetamol usred ciklusa. Srećom, to ne mora biti neka velika stvar, i postoji puno načina da se srede ta nezgodna probadanja.

Pa što uzrokuje menstrualnu bol?

Istina je da su ta probadanja i bolovi uzrokovani stezanjem tvoje maternice. Ne brini, to je potpuno normalno. Bol može biti blaga, ili za neke od nas, puno jača. Sve ovisi o tvojem tijelu.

Blaga menstrualna bol

To je blaga nelagoda, poput trzaja ili grča u mišićima. Lezi na leđa i nježno izmasiraj svoj trbuh u području između kukova. Toplina će ti izvrsno odgovarati i smiriti neugodan osjećaj pa se slobodno ušuškaj sa svojim termoforom. Ako imaš i nešto čokolade pri ruci, još bolje.

Savjet: Topla kupka ili tuš će ti pomoći kod menstrualne boli - a pobrini se i da se dosta odmaraš.

Umjerena menstrualna bol

To su redoviti grčevi mišića kroz cijeli dan. Vrijeme je za moćnije oružje - zatraži roditelje da ti u ljekarni nabave lijekove protiv bolova poput ibuprofena ili paracetamola. Dok čekaš da ih donesu, ušuškaj se udobno u dekicu pred TV-om - ugodi si koliko god želiš.

Savjet: Pusti svoj omiljeni film i opusti se uz šalicu tople čokolade ili toplog čaja bez kofeina poput onog od mente ili kamilice.

Jaka menstrualna bol

Ako osjećaš probadajuću bol i jaku nelagodu koja te sprečava u obavljaju uobičajenih stvari poput odlaska u školu, posjeti svog liječnika. Možda ti prepiše jake lijekove protiv bolova kao što su kodein ili mefenaminska kiselina ili ti možda preporuči da počneš uzimati kontracepcijske pilule. Ne brini ako bude tako - osjećat ćeš se lakše s manje bolnim menstruacijama - a to je i cilj, zar ne?

Savjet: Nemoj uspoređivati svoje menstrualne bolove s bolovima drugih djevojaka - sve smo različite. Ako ti menstruacija postane nepodnošljiva, odmah reci prijateljici, roditeljima ili nastavnicima u školi.

 
 
 
 
 

Zaboravljena lozinka?!

Bez brige! Samo pošalji korisničko ime ili e-adresu i poslat ćemo ti pojedinosti.

Greška, moraš unijeti korisničko ime
Greška, unesena e-adresa ili korisničko ime ne postoje
Nova lozinka je poslana
 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Predbilježi se na naš bilten

Naš sjajni bilten omogućuje ti da pratiš novosti na stranici, ponude, događanja i još mnogo toga. Samo pošalji svoju e-adresu i nikada ništa nećeš propustiti. Vezano za Libresse!

Unesena e-adresa već je na popisu za biltena.
Tvoja e-adresa sada je registrirana za naš bilten!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje

Otkaži predbilježbu

 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Otkaži predbilježbu na naš bilten

Je li to zbog nečeg što smo rekli ili napravili? Kontaktiraj nas tako da ti to možemo nadoknaditi. Nedostajat ćeš nam! Nema veze, uvijek se možeš ponovno prijaviti ako se predomisliš.

Greška. Je li unesena e-pošta točna?
Predbilježba otkazana!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje
 
 
 
 
 

Bok! Preglednik ti je malo zastario!

Ažuriraj preglednik na neku od ovih novih verzija.

1.5
6.0
2.0
2.0
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Chrome
 
 
 
 
 

Hvala na pitanju!

Primamo mnogo pitanja za našeg stručnjaka. Stručnjak će odgovarati samo na pitanja koja nemaju odgovor.

 
 
 
 
 
 

Izbriši račun

Tvoj račun Libresse je uklonjen