Korištenje i postavke kolačića

Standardna politika ove internetske stranice jest omogućiti sve vrste kolačića. Na taj način jamčimo najbolje tehničko iskustvo pri posjetu našoj stranici.

Ako želite nastaviti s posjetom na ovaj način, ne morate napraviti nikakve izmjene.

Ako želite saznati više o tome kako koristimo kolačiće ili ako želite promijeniti postavke, kliknite ovdje.

 

Je li tvoja vagina zdrava?

Kada malo bolje razmisliš, vagine su zapravo vrlo cool. Same se čiste, mogu se rastegnuti dovoljno za prolazak bebine glave i super su jake: izmjereno je da vagina može podignuti teret težak preko 13 kg! Budući da su to tako cool dijelovi naših tijela, dajemo ti nekoliko savjeta kako pročitati signale koje šalju i kako ih održati u najboljoj formi.

Prozirna ili bijela tekućina bez jakog mirisa

Nema problema! To je potpuno normalno, na taj način se tvoja vagina održava čistom i podmazanom. Iscjedak dolazi od žlijezda blizu vaginalnog otvora i cerviksa te sadrži ponešto sluzi iz vaginalne stijenke. Količina i tekstura tekućine varira ovisno o tvom mjesečnom ciklusu. Misliš da je bjelanjak odvratan? Tako treba izgledati tvoj iscjedak kada imaš ovulaciju.

Vodenast ili gust bijeli iscjedak uz intenzivan svrab

Ovo može značiti da imaš gljivično oboljenje. To je zaista često - otprilike svake tri od četiri žene dobiju ga u nekom razdoblju svoga života. Uzrokovano je povećanjem mikroskopskih gljivica (zapravo nekoliko vrsta gljivica - ali ne onih koje želiš sresti na zabavi). Ne prenose se seksualnim odnosom i možeš ih se lako riješiti protugljivičnim lijekovima iz ljekarne.

Bijel ili siv iscjedak koji smrdi po ribi

Može se raditi o bezazlenoj infekciji pod nazivom bakterijska vaginoza ili BV. To je neravnoteža normalnih bakterija u tvojoj vagini. Također je vrlo česta i ne prenosi se seksualnim odnosom. Zahvaljujući antibioticima koje ćeš dobiti od liječnika, pokupit će svoje stvari i otići gnjaviti nekog drugog.

Zelen, žut ili pjenast iscjedak

Čini ti se da ti u posljednje vrijeme vagina smrdi po ribi? Ako je također i osjetljiva, te svrbi ili je natečena, a boli prilikom mokrenja, to može biti obično trihomonijaza, infekcija koja se prenosi seksualnim putem. Uzrokuju je mali paraziti kojih se možeš riješiti antibioticima, samo upitaj svog liječnika.

Neuobičajen iscjedak uz krvarenje

Što prije posjeti svog liječnika ako osjećaš bol u pelvisu ili za vrijeme mokrenja ili krvariš između mjesečnica ili nakon seksa. To mogu biti simptomi klamidije ili gonoreje. Gonoreja također može uzrokovati zeleni iscjedak - u vanzemaljskom stilu! Jednako kao i trihomonijaza lako se liječe antibioticima, ali ako ih se zanemari, predstavljaju ozbiljan problem.

Plikovi i neuobičajen iscjedak

Bolna područja oko vagine mogu biti znak genitalnog herpesa, koji je uzrokovan seksualnim putem prenosivim virusom. Posjeti svog liječnika što prije moguće. Dobit ćeš antivirusni lijek koji će držati simptome pod kontrolom, ali mnogim ljudima se oni kasnije vrate.

Održavanje vagine zdravom


* Tvoje cjelokupno zdravlje povezano je sa zdravljem tvoje vagine. Jedi zeleno povrće i počni se baviti tjelovježbom - to je najbolje što možeš učiniti za zdravlje male dame tamo dolje.

 


* Zdrava vagina prilično dobro sama održava vlastitu čistoću tako da je ne moraš prati iznutra, naročito ne tuširati - to bi moglo dovesti do dodatnih problema - povećanog rizika od gljivičnih oboljenja i bakterijske vaginoze (pogledaj iznad). Postoje sapuni za intimnu higijenu prilagođeni tvojim intimnim područjima, pa upotrijebi jedan od njih, a novi gel za tuširanje s mirisom manga ostavi za ostatak svog tijela.

 


* Pamučno intimno rublje je najbolji odabir za tvoju vaginu - prozračno je i upija vlagu bolje nego drugi materijali.

 


* Briši se od naprijed prema natrag kako bi izbjegla infekcije i pomokri se nakon seksa kako bi se riješila bakterija koje su možda dospjele na tvoju vaginu.

 


Ako ne voliš zamrljane gaćice na kraju dana, postoji veliki izbor tankih i diskretnih dnevnih uložaka koje će upiti kapljice. Posjeti našu web stranicu i doznaj kako se koriste.

 
 
 
 
 

Zaboravljena lozinka?!

Bez brige! Samo pošalji korisničko ime ili e-adresu i poslat ćemo ti pojedinosti.

Greška, moraš unijeti korisničko ime
Greška, unesena e-adresa ili korisničko ime ne postoje
Nova lozinka je poslana
 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Predbilježi se na naš bilten

Naš sjajni bilten omogućuje ti da pratiš novosti na stranici, ponude, događanja i još mnogo toga. Samo pošalji svoju e-adresu i nikada ništa nećeš propustiti. Vezano za Libresse!

Unesena e-adresa već je na popisu za biltena.
Tvoja e-adresa sada je registrirana za naš bilten!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje

Otkaži predbilježbu

 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Otkaži predbilježbu na naš bilten

Je li to zbog nečeg što smo rekli ili napravili? Kontaktiraj nas tako da ti to možemo nadoknaditi. Nedostajat ćeš nam! Nema veze, uvijek se možeš ponovno prijaviti ako se predomisliš.

Greška. Je li unesena e-pošta točna?
Predbilježba otkazana!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje
 
 
 
 
 

Bok! Preglednik ti je malo zastario!

Ažuriraj preglednik na neku od ovih novih verzija.

1.5
6.0
2.0
2.0
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Chrome
 
 
 
 
 

Hvala na pitanju!

Primamo mnogo pitanja za našeg stručnjaka. Stručnjak će odgovarati samo na pitanja koja nemaju odgovor.

 
 
 
 
 
 

Izbriši račun

Tvoj račun Libresse je uklonjen