Korištenje i postavke kolačića

Standardna politika ove internetske stranice jest omogućiti sve vrste kolačića. Na taj način jamčimo najbolje tehničko iskustvo pri posjetu našoj stranici.

Ako želite nastaviti s posjetom na ovaj način, ne morate napraviti nikakve izmjene.

Ako želite saznati više o tome kako koristimo kolačiće ili ako želite promijeniti postavke, kliknite ovdje.

 
 

Opa! Dobila sam prvu mjesečnicu! Ili nisam?

Prva mjesečnica obično nastupi negdje između 10. i 16. godine života, ali može se dogoditi i starijima ili mlađima od toga. Pitaj mamu kad je ona dobila mjesečnicu – nije sigurno, ali velike su šanse da ćeš i ti dobiti prvu mjesečnicu otprilike u isto vrijeme.
Neke djevojčice dobiju prvu mjesečnicu bez ikakvog upozorenja. Odjednom, kad odeš na WC, na gaćicama ti se pojavi smećkasto-crvenkasta mrlja. Tvoja prva mjesečnica! Druge dobiju nekakvo upozorenje: krčenje i bol u trbuhu, osjetljive grudi ili neraspoloženost. Ako si neko vrijeme malo mrzovoljna, možda ćeš čuti kako odrasli oko tebe mrmljaju nešto o "hormonima". Kao i mnogo drugih stvari koje se događaju tijekom puberteta, i prva mjesečnica razlikuje se od djevojčice do djevojčice. Prva mjesečnica često je samo smećkasti iscjedak. Ponekad, ima malo više krvi. Nije važno kakva je prva mjesečnica, svaka prva mjesečnica je u redu. Zato što, nakon što je dobiješ, znaš da tvoje tijelo funkcionira onako kako bi trebalo. To je razlog za zadovoljstvo, iako ne znači da moraš misliti da su mjesečnice silno veselje svaki put.
Neka ti ne bude neugodno reći roditeljima da si dobila mjesečnicu. Nema ničeg čudnog u nečemu što se događa polovici svjetskog stanovništva – pa i tvojoj mami! Umjesto toga, budi ponosna. U nekim zemljama, prva mjesečnica slavi se velikim tulumom!
Nakon što dobiješ prvu mjesečnicu, može proteći neko vrijeme do iduće – mjesečnica je često vrlo neredovita tijekom prvih nekoliko godina. Dnevnik mjesečnice Libresse može ti pomoći da vodiš računa o tome kad trebaš dobiti stvari. Može te podsjetiti da je vjerojatno vrijeme da kupiš higijensku zaštitu i slati ti ohrabrujuće poruke kad te uhvati depra zbog PMS-a, a nudi još mnogo toga. Dnevnik mjesečnice naći ćeš na traci izbornika gore.
Jednom možeš imati mjesečnicu samo dva, tri dana, a već drugi put može trajati tjedan dana. Ako se to dogodi, ne brini. Mjesečnica će se na kraju stabilizirati i kod većine žena mjesečnice su točne kao urica. Ako imaš 17 godina i još nisi dobila prvu mjesečnicu, bilo bi dobro porazgovarati s liječnikom koji može napraviti pretrage i vidjeti je li sve u redu.

Ocijeni ovaj odgovor

156 Ocjene Hvala na glasovanju
 
 
 
 
 
 
 

Zaboravljena lozinka?!

Bez brige! Samo pošalji korisničko ime ili e-adresu i poslat ćemo ti pojedinosti.

Greška, moraš unijeti korisničko ime
Greška, unesena e-adresa ili korisničko ime ne postoje
Nova lozinka je poslana
 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Predbilježi se na naš bilten

Naš sjajni bilten omogućuje ti da pratiš novosti na stranici, ponude, događanja i još mnogo toga. Samo pošalji svoju e-adresu i nikada ništa nećeš propustiti. Vezano za Libresse!

Unesena e-adresa već je na popisu za biltena.
Tvoja e-adresa sada je registrirana za naš bilten!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje

Otkaži predbilježbu

 
 
 
 
 
 
Pričekaj

Otkaži predbilježbu na naš bilten

Je li to zbog nečeg što smo rekli ili napravili? Kontaktiraj nas tako da ti to možemo nadoknaditi. Nedostajat ćeš nam! Nema veze, uvijek se možeš ponovno prijaviti ako se predomisliš.

Greška. Je li unesena e-pošta točna?
Predbilježba otkazana!
Neispravna e-adresa
Obavezno polje
 
 
 
 
 

Bok! Preglednik ti je malo zastario!

Ažuriraj preglednik na neku od ovih novih verzija.

1.5
6.0
2.0
2.0
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Chrome
 
 
 
 
 

Hvala na pitanju!

Primamo mnogo pitanja za našeg stručnjaka. Stručnjak će odgovarati samo na pitanja koja nemaju odgovor.

 
 
 
 
 
 

Izbriši račun

Tvoj račun Libresse je uklonjen